VOIP telefonie

Telefonie met de flexibiliteit van deze eeuw, onafhankelijk van uw internetaanbieder, maar met mogelijkheden welke tot voor kort alleen bij volledige bedrijfstelefoon-centrales mogelijk waren.


VoIP staat voor VOICE over INTERNET PROTOCOL
Bij Voice over IP of VoIP wordt het Internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden vanspraak en data samen te voegen. Hierdoor is nog slechts één infrastructuur nodig en kunnen bovendien nieuwe producten en diensten worden ontwikkeld. Het werken met op VoIP gebaseerde telefooncentrales is binnen bedrijven inmiddels gemeengoed geworden. De term “VoIP” wordt vaak valselijk gebruikt om naar de eigenlijke overdracht van stemmen te wijzen in plaats van naar het protocol ervan.

INTERNETTELEFONIE
Internettelefonie staat voor telefonie via het openbare internet. Het is namelijk ook mogelijk een telefonieabonnement af te sluiten bij een andere aanbieder dan de eigen internetprovider. Het spraakverkeer blijft dan alleen niet binnen het netwerk van de eigen internetprovider, maar gaat over “het Internet” om de telefooncentrale te bereiken.Hierdoor kan er geen kwaliteitsgarantie worden gegeven. In een aantal gevallen kan er van hetzelfde ADSL-modem gebruik gemaakt worden als door de Internet-provider is geleverd. In de situatie met kabel-modems gaat dit niet. Dan wordt er gebruik gemaakt van additionele hardware (bijvoorbeeld een router met voip-aansluiting (en bij voorkeur QoS), ATA, IP-telefoon) of een softwarematige telefoon op de computer in combinatie met een geluidskaart, koptelefoon en microfoon. Bekende VoIP-providers met softwarematige telefoons (soft-phones) zijn Windows Live Messenger, Google Talk, Skype, Parlino en VoipBuster. Bekende softphone-programma’s zijn bijvoorbeeld X-Lite en SJphone, welke simpelweg een softwarematige SIP-telefoon bieden die in beginsel met de dienst van iedere VoIP-provider kunnen werken.
Het gebruik van VOIP internettelefonie heeft voordelen op conventionele telefonie.

Bij VoIP Internettelefonie wordt de verbinding tussen uw telefoontoestel en het toestel van uw gesprekspartner via het internet gemaakt. Op praktisch elke plek met een internetverbinding kunt u dus bereikbaar zijn op uw eigen telefoonnummer. Of dit nu bij u thuis is, op uw bedrijf, vanuit een hotel of op een vliegveld; op het moment dat u een internetverbinding hebt kunt u met uw IP Telefoon, laptop met softphone of ATA via deze verbinding contact maken met een VoIP server.

Heeft u meerdere accounts/nummers, dan kunt u deze via interne snelkies nummers bereiken.
Ook thuiswerkers of mensen bij klanten kunnen dus op hun eigen normale toestelnummer bereikt worden alsof ze naast u zitten.

Doordat VoIP telefonie via vrijwel elke internetverbinding werkt, kunt u zelf kiezen of u een ADSL, KABEL, GLASVEZEL of andere internetverbinding gebruiken wilt. Ook bij het verhuizen naar een andere of ander type aanbieder blijft uw VoIP telefonie gewoon werken. Uw huidige nummers bij KPN, Telfort, ZIGGO etc kunt u porteren zodat u zakelijke relaties, vrienden en bekenden geen nieuw nummer hoeft geven.

Prijs
Als laatste, maar zeker niet onbelangrijkste is VoIP een enorme kostenbesparing! Alleen de maandelijkse abonnementskosten leveren u al tientallen euro’s per jaar op. Daarnaast zijn de gesprekskosten naar zowel binnen- en buitenland als mobiel erg aantrekkelijk. Gesprekken naar andere VoIP bellers zijn zelfs gratis!

cheapconnect

De redenen dat bedrijven/particulieren voor ISDN kozen zijn op te delen in twee groepen:

Meerdere nummers
Ten behoeve van bijvoorbeeld fax, alarm, spraak, gescheiden prive en zakelijk nummer, of een bundel met 10, 30, 100 nummers voor bedrijven.

Capaciteit
De mogelijkheid om meerdere gesprekken tegelijk te kunnen voeren

VoIP
Met de komst van VoIP spreken we niet meer over ‘lijnen’ maar over accounts. Dit houdt in dat het aantal mogelijke gelijktijdige gesprekken alleen nog beperkt wordt door de bandbreedte tussen uw internetaansluiting en VoIP servers. U kunt zich zelfs op verschillende locaties bevinden en onderling kostenloos telefoneren.
Een gesprek heeft ca 125Kb/sec nodig, dus over een 4Mb up/1Mb down ADSL lijn zijn theoretisch 8 gelijktijdige gesprekken mogelijk!

Prijs
Niet op de laatste plaats kan VoIP voor u interessant zijn, aangezien we meerdere nummers/accounts tegen een heel scherpe prijs kunnen aanbieden. Heeft u nu een ISDN-2 aansluiting (2 lijnen, 4 nummers), betaalt u ca EUR 25,-/mnd abonnementskosten. Vergelijk dit met scherpe tarieven van bijvoorbeeld 1 nummer voor 9 euro PER JAAR!!

cheapconnect

Natuurlijk, alles kun je zelf regelen, tot je eigen gratis PBX toe, maar ik help je er graag mee!

Wilt u meer informatie en/of implementatie advies?
Dan kunt u contact met mij opnemen.

Ja kan het zelf ook regelen, ik verwijs u dan graag door naar Cheapconnect.

cheapconnect